Wellbeing Sistem Danışmanlığı

Wellbeing Sistemleri Nasıl Kurulur?

1. Adım: AMAÇ: Programı Neden İstediğinizi Düşünün

İş yerinizde neyi ele almak istiyorsunuz? Refahta ne tür bir iyileşme elde etmeyi umuyorsunuz? Refahta iyileşmeyi sağlamak için öncelikle İşletmenizin fiziksel ve zihinsel sağlık desteğinin nerelerde eksik olduğunu ve çalışanlarınızın en çok neye ihtiyacı olduğunu belirlemeniz gerekir. Bu konuda dört önemli nokta net bir vizyona sahip olma, yöneticileri sürece dahil etme, bütçeyi iyi planlama yapma ve programın etkisini nasıl ölçeceğinizi belirlemedir.

2. Adım: ÖLÇME: Çalışanlarınızın Psikososyal Risk Faktörlerini Ölçün.

Çalışanların gerçekten neye ihtiyacı olduğunu tespit etmek için onlarla görüşmeler yapın. Herkesi kapsayan çeşitli desteklerin olduğundan emin olun.

3. Adım: GÖRÜŞMELER: Çalışanlarla Konuşun

Çalışanlarınızın fiziksel ve zihinsel sağlığını etkileyen risk faktörlerini analiz edin. Var olan sağlık ve insan kaynağı verilerini analize dahil edin ve ihtiyaçları belirleyin.

4. Adım: EYLEM PLANI: Bir Eylem Planı Oluşturun

Doğru planlama, programları zaman ve maliyet açısından verimli bir şekilde uygulamanızı ve uzun vadede amaçlandığı gibi performans göstermeyi sağlar.


Planınızın Aşağıdakileri Kapsadığından Emin Olun:

 
  • Hangi uygulamaları hangi yöntemlerle kullanacaksınız?
  • Programların yürütülmesinden kim sorumlu olacak?
  • Programlar ne zaman başlayacak ve hangi sıklıkta gerçekleşecek?
  • Programın etkisini nasıl izleyecek ve ölçeceksiniz?
  • Hangi kaynaklara ihtiyacınız var? (Fiziksel mekân, uzman desteği, malzemeler vs)
  • Nasıl bir bütçeye ihtiyacınız var?
  • Programların tanıtımını nasıl yapacaksınız?
 

5. Adım: UYGULAMA: Wellbeing Programlarınızı Uygulayın

Eylem planınız hazır olduğunda, artık seçtiğiniz programlarınızı güvenle uygulayabilir ve bunları zaman içinde çalıştırabilirsiniz. Programa basit ve kontrollü başlayın, yavaş yavaş geliştirin. Bu aynı zamanda ortaya çıkacak sorunları rahatça çözebilmeniz için size alan sağlar.

6. Adım: İZLEME VE DEĞERLENDİRME: Programlarınızı Değerlendirin ve Ölçün

Uzun vadeli faydalar görmek istiyorsanız programlarınızın performansını izlemelisiniz. Devam eden bir değerlendirme, çalışanların programları kullanıp kullanmadığını ve bunlardan yararlanıp yararlanmadığını belirlemenize olanak sağlar. Ayrıca zaman ve bütçeyi doğru şekilde planlayıp planlamadığınızı belirlemenize de yardımcı olur.


Danışmanlık Detayları

İyi Oluş (Wellbeing) Danışmanlığı, yerel ve uluslararası organizasyonların bugün ve gelecek için daha sağlıklı ve sürdürülebilir olmasına yardımcı olmak amacıyla kuruma özgü kurum içi wellbeing danışmanlığı, iyi oluşu destekleyen eğitimler, aktiviteler ve iyi oluş (wellbeing) materyallerinden oluşmaktadır. Bu kapsamda çalışan sepetleri ve wellbeing el kitapları, çalışanların işe başlangıcından oryantasyon süreçlerine kadar kendi kendine yardım becerilerinin arttırılmasına ve kurumun ihtiyaçları doğrultusunda iş yaşam dengesini sağlamalarına destek olmaktadır.


BİZE ULAŞIN

Çalışanların iyi oluşunu, verimliliğini ve bağlılığını arttırmak; stres, absenteizm(işe devamsızlık) ve presenteizm (işte var olmama) oranlarını azaltmak ve bütüncül bir iyi oluş halini benimseyerek olumlu bir kurum iklimi oluşturmak için bize ulaşın.

İletişime Geç